Veelgestelde financiële vragen

VIND DE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Veel mensen houden zich niet dagelijks bezig met hun financiën en belastingzaken. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail. Wij helpen u graag.

Bouw ik voldoende reserves op voor later?

Als u stopt met werken, wilt u nog steeds comfortabel kunnen leven. Ook wilt u mogelijk dingen doen waar u voorheen geen tijd voor had. Wilt u zeker weten dat dit lukt? Stel een financiële planning op. Wij laten u zien waar u staat, wat u nodig heeft en hoe u uw doelen bereikt.

Sparen of beleggen?

Heeft u een som geld opgebouwd en heeft u dit geld niet nodig op de korte termijn? In dit geval is beleggen vaak een slimme keuze omdat het meer rendement oplevert op de lange termijn.

Wat is een beleggingsprofiel?

Een beleggersprofiel laat zien wat voor type belegger u bent. Het toont wat uw financiële situatie is, wat u wanneer wilt bereiken met uw vermogen en hoeveel risico u kunt en wilt lopen.

Wat te doen als de waarde van mijn beleggingen achterblijft?

Handelen uit paniek kost geld. Is uw portefeuille goed ingericht, dan is het meestal verstandiger om stil te blijven zitten. Wij kijken graag met u mee en laten u zien welke opties u heeft.

Waarom belastingaangifte uitbesteden?

Een goede financieel adviseur kent alle relevante wetten en regels. Wij ontzorgen u. Zo houdt u meer over onderaan de streep, voorkomt onplezierige verrassingen achteraf en bespaart tijd.

Wat gebeurt er als ik een belastingaangifte te laat doe?

Mist u een deadline van een belastingaangifte, dan riskeert u boetes. Gaat het om een btw-aangifte, dan krijgt u daarnaast een naheffingsaanslag. Hulp nodig bij uw aangiftes? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Hoe besparen op erfbelasting?

Als u geld en bezittingen nalaat, dan betalen uw erfgenamen daar belasting over. U kunt deze afdracht beperken door bij leven te schenken. Wij vertellen u graag hoe u de schenkingsvrijstelling benut.

Hoeveel kan ik belastingvrij sparen?

Voor 2019 is het heffingsvrij vermogen vastgesteld op 30.360 euro. Heeft u een fiscaal partner, dan is dit bedrag zelfs 60.720 euro. Heeft u meer spaargeld, dan betaalt u belasting over het deel dat boven het heffingsvrij vermogen uitkomt. De belastingdienst gaat er namelijk van uit dat er rendement wordt behaald over het vermogen. De belasting kan oplopen tot 1.68% !

Staat Groene Hart Financiële Diensten onder toezicht?

U heeft de zekerheid dat wij een solide bedrijf zijn: wij staan als vermogensbeheerder onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM.

Wat zijn de tarieven van Groene Hart Financiële Diensten?

Wij kijken naar uw wensen en behoeften en passen onze dienstverlening daarop aan. Daarnaast worden onze tarieven bepaald door het serviceniveau dat u kiest. Wij werken graag een voorstel voor u uit zo weet u exact waar u aan toe bent.

Heeft u een andere vraag of wilt u assistentie?

Vertel wat uw wensen zijn

CONTACT
ALGEMEEN

085 – 06 400 25

U bereikt ons op
werkdagen tussen
9.00 en 18.00 uur.

.

MARCEL
VAN DER SCHAAF

Foto Marcel

06 – 86 86 54 47

SANDER CRAMER
VAN DEN BOGAART

06 – 86 84 88 06